Få svar på dine spørgsmål

Tøv ikke med at kontakte os på info@husonline.dk, hvis du ikke finder det svar, som du har brug for. 

Hvad sker der, efter dit hus er designet i HusOnline?  
Efter du har designet dit hus, vil vi gerne gennemgå det hus, du har designet, og den grund, du gerne vil bygge på med dig. Du booker derfor et onlinemøde med en af vores dygtige byggerådgivere på et tidspunkt, der passer dig. Der er flere muligheder for at booke et møde eller en samtale med os.

Book møde her.

Hvornår skal jeg betale for mit nye hus?
Når du bygger hus med HusOnline, er der en fast udbetaling ved byggestart. Resten af huset betales ved nøgleoverdragelse. Det betyder, at du slipper for at betale dobbelt husleje, mens dit nye hus bliver bygget.  

Hvad er inkluderet i prisen?
Alle dine valgte materialer i HusOnline er inkluderet i den samlede pris, som du får oplyst i opsummeringen i HusDesigneren. Det vil sige gulve, inventar, hårde hvidevarer i køkkenet, bordplade, mursten eller lign. Dog kan nogle materialer koste ekstra, hvilket vil fremgå tydeligt i HusDesigneren, inden du vælger materialet. Vælger du et materiale, som koster ekstra, vil du straks kunne se ændringen i den samlede pris nederst til højre i HusDesigneren.

Hvad er ikke inkluderet i husprisen?
I HusOnline optræder der elementer, som ikke indgår i prisen. Det er f.eks. anlæg af have, herunder buske, træer, udendørs belægning samt indretning som gardiner, pyntegenstande, løse tæpper og møbler m.m. 


Hvad er forskellen på HusOnline og HusCompagniet?
I HusOnline har vi udvalgt vores mest populære og gennemtestede løsninger til dig baseret på vores 50 års erfaring med at bygge enfamiliehuse. Vi har gjort designprocessen nem, og prisen på huset kan ses med det samme.

Ønsker du en skræddersyet planløsning, eller har du en byggegrund, der kræver noget specielt, så kan vores lokale afdelinger i HusCompagniet rådgive og hjælpe dig med at tegne dit hus fra bunden. I HusCompagniet får du også mulighed for et større udvalg af materialer. Kontakt en af vores dygtige byggerådgivere i HusCompagniet her, hvis du gerne selv vil sætte dit præg på alle beslutninger.

Find din lokale byggerådgiver i HusCompagniet her.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har fundet en byggegrund?
Har du ikke fundet den rette byggegrund, vil vi gerne hjælpe dig. Det er en rigtig god idé at tage os med så tidligt i processen som muligt, hvis du skal købe en byggegrund. Hvis vi har vi en tidlig dialog, kan vi hjælpe dig med at undersøge, om grunden er egnet til nybyg. Læs mere om vores Grundpakke længere nede.

Du kan se alle de grunde, der er til salg i hele landet lige her.

HusCompagniet har også en række grunde til salg, men du kan ikke bygge et HusOnline-hus på HusCompagniets egne grunde.

Hvad er en Grundpakke, og hvad koster den?
I HusOnline bestiller du en Grundpakke. Grundpakken koster 15.000 kr. Den inkluderer forundersøgelse af grund af landinspektør samt Geoteknisk rapport, herunder jordbundsundersøgelse og miljøscreening. Så snart du bestiller den online, udarbejder vi beliggenhedsplaner og undersøger lokalplaner, byplansvedtægter og servitutter. Det er dig, som betaler for vores arbejde, inden det sættes i gang, men da Grundpakken skal bruges til et hus, som vi skal opføre, modregner vi dine betalinger til undersøgelse i prisen for dit valgte hus, såfremt dit hus bliver bygget af HusOnline eller HusCompagniet. De aktuelle priser for undersøgelserne kan du se på husonline.dk.

Hvad er en beliggenhedsplan?
En beliggenhedsplan indeholder et grundrids (plantegning) af hele byggegrunden. Vi vil beskrive, hvordan vi har planlagt at tilpasse byggeriet i forhold til skel og terræn samt eventuelle meromkostninger i forhold til terrænforskelle. Beliggenhedsplan bestilles og er indeholdt i Grundpakken. Denne fratrækkes i husprisen ved endelig kontraktunderskrivelse.

Hvad er lokalplaner, byplansvedtægter og servitutter?
Lokalplaner, byplansvedtægter og servitutter er dokumenter, hvori der kan være begrænsninger i forhold til den byggegrund, du har valgt. Dette kan være begrænsninger såsom størrelse af dit hus, hvilken type tagsten, der må anvendes, og f.eks. en færdselsret hen over byggegrunden. Din byggerådgiver rådgiver og hjælper dig med at undersøge dette.

Når jeg har bestilt en undersøgelse af min byggegrund, hvad sker der så?
Efter du har bedt os om at gennemgå beliggenhedsplan, lokalplaner, byplansvedtægter og servitutter, vil vi vende tilbage til dig med resultatet af vores undersøgelser. Hvis vi ikke finder nogle forhindringer, vil vi lave et forslag til placering af dit hus ud fra vores undersøgelser. Ønsker du flere forslag, skal du kontakte os direkte for at aftale, hvad dette vil koste dig.

Hvad er en jordbundsundersøgelse og en miljøscreening?
Du og vi har brug for at vide, om din byggegrund er forurenet og kan bebygges med dit valgte hus. Derfor skal deres laves en jordbundsundersøgelse og en miljøscreening. Ud fra vores undersøgelser vil vi specificere omkostninger til oprensning og byggeklargøring af din byggegrund, men vær opmærksom på, at du selv skal betale for den faktiske oprensning og byggeklargøring af din byggegrund, inden byggeriet kan sættes i gang.

Hvem betaler jordbundsundersøgelse og en miljøscreening?
Når du har godkendt det, så foretager vi en jordbundsundersøgelse og en miljøscreening. Det er dig, som betaler for vores arbejde, inden det sættes i gang, men da arbejdet skal bruges til et hus, som vi skal opføre, modregner vi dine betalinger til undersøgelse i prisen for dit valgte hus, såfremt dit hus bliver bygget af os. De aktuelle priser for undersøgelserne fremgår af Grundpakken.

Problemer i forhold til undersøgelser?
På nogle byggegrunde er beliggenhed, lokalplaner, byplansvedtægter og/eller servitutter en forhindring i forhold til det hus, du har valgt. I denne situation vil vi kontakte dig og hjælpe dig med at tilpasse huset byggegrunden, og eventuelt søge om dispensation på dine vegne hos den relevante byggemyndighed, hvis vi mener dette er en mulighed.
Vi oplyser dig prisen, du skal betale i forhold til at søge dispensation og prisen på huset i forhold til de ansøgte ændringer. Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere, at dispensation gives.

Hvad nu hvis det valgte hus og byggegrund ikke kan passe sammen?
Vi rådgiver gerne om hvilket hus, der passer bedst til den byggegrund du enten allerede har eller overvejer at købe. Grundens form eller store terrænspring kan betyde, at det vil være bedst at dit hus skræddersys til grunden. Det kan vores kolleger i HusCompagniet hjælpe med. Vi vil derfor henvise dig til en byggerådgiver hos HusCompagniet med lokalkendskab til din byggegrund.

Der er ikke forhindringer vedr. min byggegrund, hvad sker der så?
Hvis vi ikke finder nogle forhindringer på din byggegrund, og du godkender vores forslag til placering, så vil vi bede dig underskrive en betinget købsaftale, der også indeholder en forpligtelse til, at du lader os indhente en jordbundsundersøgelse og en miljøscreening. Jordbundsundersøgelsen og miljøscreening er også indeholdt i bestilling af Grundpakken. Udgiften til Grundpakken fratrækkes i husprisen ved endelig kontraktunderskrivelse. Læs mere ovenfor.

Hvad er en betinget Entreprisekontrakt?
Med en betinget entreprisekontrakt godkender du, at vi må bygge dit hus, på betingelse af, at:
- din byggegrund ikke kræver oprensning og klargøring/ekstrafundering for mere end kr. 50.000 tilsammen 
- din bank godkender finansiering
- din rådgiver godkender købsaftalen uden forbehold

Du kan se standardvilkårene for den betingede købsaftale her.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har talt med banken om et lån?
I HusOnline kan du få et budget lige til at tage med i banken. Sammen med din byggerådgiver gennemgås det hus du ønsker at bygge. Derudover hjælper vi med at afsætte beløb til øvrige udgifter forbundet med at bygge nyt. Det kan f.eks. være til anlæg af have etc. Til sidst har du mulighed for at printe et samlet byggebudget, som du kan sende eller tage med til et møde i banken.  

Hvor og hvornår kan jeg besøge HusOnlines udstillingsby?

I Silkeborg har vi bygget tre udstillingshuse. Her kan du opleve forskellige planløsninger og se mange forskellige materialevalg. Du kan besøge udstillingsbyen til åbent hus hver søndag, og som noget helt nyt kan du også booke et besøg alle dage mellem kl. 8 og kl. 20.

Book besøg her.

Er det trygt at bestille et hus online?
HusOnline er en sikker og nem måde at designe dit nye hus på. Vi er med dig hele vejen – lige fra begyndelsen i HusOnline, til du får nøglerne til dit færdige hus. Vi sørger samtidig for at guide dig godt igennem dine valg samt hele processen.

Hvordan følger jeg med, mens I bygger mit hus?

Vi bestræber os på, at du har én byggeleder, som er din primære kontakt i selve byggeprocessen. Via vores unikke kundeportal MitHus kan du følge med i byggeriet hjemmefra. Her kan du se hvor langt vi er med byggeriet, finde kontaktoplysninger, og din byggeleder vil lægge billeder op fra byggepladsen.

Vi samler også alle dine dokumenter, tegninger og kontrakter i MitHus, så du altid nemt kan finde dem. Du får adgang til MitHus, så snart du har holdt det første møde med os.

Hvem kontakter jeg, hvis jeg har spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os i HusOnline. Du kan skrive til os på info@husonline.dk, på chatten, booke møde eller ringe. Det er vigtigt for os at være tilgængelige og nemme at komme i kontakt med.